Strona startowa

Wiadomości - Kultura, rozrywka

Krzysztof Tyniec w Busku Zdroju (video)

Dodał: Marta Data: 2020-07-30 19:37:25 (czytane: 2113)

Polski aktor filmowy, teatralny, dubbingowy, tancerz, piosenkarz, komik, konferansjer i prezenter telewizyjny jest naszym Gościem w Studiu Kultura. W rozmowie z Karoliną Kępczyk, dyrektor Buskiego Centrum Kultury zdradza dlaczego przyjeżdża do Buska?



 Zobacz

Krzysztof Tyniec urodzony 5 lutego 1956 roku w Nowej Rudzie, aktor, komik, piosenkarz. Wychowywał się w Zgorzelcu. W 1980 ukończył studia w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie.W latach 80. występował w roli Pana Fasoli w muzycznych programach dla dzieci Fasola oraz Tik-Tak.
Przez wiele lat występował w telewizyjnym kabarecie Olgi Lipińskiej. Od 1998 jest związany z warszawskim Teatrem Ateneum.

Zobacz

W latach 90. był gwiazdą koncertów „Gali Piosenki Biesiadnej". W parze z Kamilą Kajak zwyciężył w piątej edycji programu rozrywkowego TVN Taniec z gwiazdami. Amatorsko gra w hokeja na wrotkach.

 

Zobacz

Wśród ogromnego dorobku aktorskiego znalazły się role filmowe i dubbingowe. Między innymi:

Filmografia:
2017: M jak miłość – Robert
od 2017: Daleko od noszy. Reanimacja – dr Rudolf Wstrząs
2014: Lekarze – Władysław Badera (odc. 57)
2014: Wkręceni – szef hotelu
od 2012: Klan – Krzysztof Bąk
2011: Kop głębiej – Wiktor
2011: Daleko od noszy. Szpital futpolowy – dr Rudolf Wstrząs
2010–2011: Daleko od noszy 2 – dr Rudolf Wstrząs

Dubbing
2017: Miki i raźni rajdowcy − Goofy
2016: Lwia Straż − Timon
2013: Myszka Miki − Goofy
2012: Epic Mickey 2: Siła dwóch − Goofy
2011-2015: Butik Minnie − Goofy
2010: Teraz Miki – Goofy
2008: Łowcy smoków – Gwizdo
2008: Wallace i Gromit: Kwestia tycia i śmierci − Wallace
2007: Happy Wkręt – Mambo
2006: I ty możesz zostać bohaterem – Screwie



Reklama.

Zobacz także

'Na Ponidziu wiosna trwa' - ZMIANA TERMINU!

Dodane: 2020-08-05 09:39 - Komentarze  (0)  czytane (3384)

TAGI: Na Ponidziu wiosna trwa, Festiwal



Komentarze (4)

Uwaga: Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Za wypowiedzi naruszające prawo lub chronione prawem dobra osób trzecich grozi odpowiedzialność karna lub cywilna. IP Twojego komputera: 35.172.233.215

Janek (2020-08-04 13:47:12)

No cóż panie włodarzu z pewnej mieściny, można kosztem pana pracownicy z BSCK reklamować jakieś inne obiekty pana znajomych, czy też nie. Przecież tam widać tę przysadzistą babę, jak ustawiła się do ich zaprezentowania z widokiem obiektu. No chyba, że mieszkańcy Buska tego miejsca nie znają, a może też coś wpadnie dodatkowo, tylko komu? Czy mam prawo to wiedzieć?

Do poniżej (2020-08-02 12:55:25)

Co trzeba było Adasiowi dać za fotel? Xd

emeryt (2020-08-02 12:46:17)

toto z mikrofonem ma podobną posturę do tej, tak zwanej gwiazdy z Pińczowa. ale wtopa w wizerunkach, ....

XYZ (2020-08-01 16:37:39)

A ta się przymierza do prowadzenia sprawy dla reportera? Adaś ani PSL aż takich możliwości nie mają...

Dodaj komentarz

UWAGA!
Formularz dodawania komentarzy wymaga włączenia obsługi plikow cookies (ciasteczek), zapisywanych
i odczytywanych z Twojego urządzenia - jeśli chcesz dodać komentarz, włącz ciasteczka, odśwież stronę i spróbuj ponownie...


Telewizja

Powiatowy Przegląd Kapel Biesiadnych i Weselnych - Część 2

Powiatowy Przegląd Kapel Biesiadnych i Weselnych - Część 3

Przegląd Kapel Biesiadnych i Weselnych - Występ grupy Skrzydła Kruka

Koncert Konkursowy XII OFP im. Wojtka Belona w Busku-Zdroju

Koncert Finałowy - XII Ogólnopolski Festiwal Piosenki im. Wojtka Belona

Praktyczna strona edukacji w ZSTiO

Konkursy

Uwaga konkurs! Wygraj podwójne zaproszenie na spektakl: Lista męskich życzeń
Konkurs rozstrzygnięty! Sprawdź wyniki ! Zapraszamy na występ Kabaretu Smile!!!
Konkurs rozstrzygnięty! Sprawdź wyniki!!! Zaprszamy na koncert DON VASYL I CYGAŃSKIE GWIAZDY!
Konkurs zakończony: Do wygrania podwójne zaproszenia na Szalone Nożyczki w Busku-Zdroju
Konkurs zakończony: Do wygrania vouchery do Salonu wirtualnej rzeczywistości w Busku-Zdroju!
Konkurs zakończony: Do wygrania podwójne zaproszenia na R-STUNTS w Jędrzejowie
Konkurs zakończony: Do wygrania podwójne zaproszenia na Kabaret Pod Wyrwigroszem w Kazimierzy Wielkiej
więcej

Kultura, rozrywka

Spotkanie z Hanną Bakułą w Busku-Zdroju (video)

Gościem Karoliny Kępczyk w Studiu Kultura była Hanna Bakuła, malarka, pisarka, scenograf, w Busku-Zdroju obecna po raz 39. W czwartek 6 sierpnia o 19.30 zapraszamy na otwarte spotkanie autorskie z Hanną Bakułą dla mieszkańców i gości w Bristol Busko ART & Medical SPA w Busku-Zdroju. więcej»

Zobacz więcej Dodaj

Promocje

To jest miejsce na Twoją promocję

2016-06-30 - 2029-06-30

Przeczytaj kolejną wiadomość:

Nowe przypadki zachorowań - komunikat Sanepidu na dzień 05.08.2020r.

Według buskiego Sanepidu do chwili obecnej potwierdzono zakażenie u dwudziestu czterech osób z powiatu buskiego, czterdziestu czterech...